Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği Nasıldır?
  1. Anasayfa
  2. Bilgi

Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği Nasıldır?

0

Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği Nasıldır? Bu formu doldurmak isteyen kişiler tarafından sık sık sorulmaktadır.

Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği Nasıldır?

Göreve iade olunan memurun maaş iadesi talebi, istifası ya da geçici bir müddet ayrılma gibi haller neticesine ödenen maaşların geri alınması için olan bir başvurudur.

Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği

Göreve iade dilekçe örneği memurun göreve iade olunması ardından, geriye dönük şekilde ödenen maaşların iadesini talep etme için yazılır. Dilekçe başlığı Maaş İadesi Talebi ya da Göreve İade Sonrası Maaş İadesi Dilekçesi gibi olabilir. Sonrasında ise,

  • Dilekçe yazıldığı tarih
  • Memurun adı
  • Memurun soyadı
  • Memurun unvanı
  • Görev yapılan birim adı

Belirtilmelidir. Ayrıca dilekçe yazılan yeri ve tarihi de eksiksiz biçimde yazılmalıdır. Sonrasında da dilekçenin yazıldığı kurum adı, tam adresi ve iletişim bilgileri girilmelidir. Söz konusu bilgiler genel olarak dilekçenin en üstünde, sağ üst noktada bulunur.

Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği
Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği

Göreve İade Edilen Dilekçe Örneği

Göreve iade edilen memurun maaş iadesi dilekçe örneği nasıldır için başlık ve adres bilgileri yukarıda olduğu gibidir. Bunun yanı sıra dilekçenin içerik bölümünde de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Örneğin resmi ve net bir dil kullanılarak kaleme alınmalıdır.

Aynı şekilde dilekçenin son bölümüne de özen göstermelidir. Dilekçenin yollanacağı kurumun yetkililerine hitaben ifade yer almalıdır. Sonuç bölümünde talebin dikkat alınması, gereğinin yapılması için de yetkililerden yardım istenmelidir.

Ardından da dilekçenin imzalanarak gönderilmesi kalır. Ancak daha önce yazmamışsanız göreve iade dilekçe örneği konusunda profesyonellerden bu konuda yardım almanız tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir: Şu An Emekli Olsam Ne Kadar Maaş Alırım?

Göreve İade Nedir?

Devlet memurluğuna girişle devlet memurluğundan çıkarmaya dair usul ve esaslarla hangi cezaların devlet memurluğuna etki edeceği 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde düzenlenmiş haldedir. Söz konusu Kanun içerisinde 98. madde memurluktan çıkarılma nedenlerini düzenlemektedir.

Bu madde kapsamında devlet memurluğundan çıkarılma ya da atılma hali; memurluğa alınma koşullarından birini taşımadığının sonradan anlaşılması yahut memurlukları esnasında söz konusu koşullardan birini kaybetmesi halinde meydana gelmektedir.

Memurluğa Alınacaklarda Olması Gereken Şartlar

Devlet memurluğuna alınacak kişilerde olması gereken koşullar 657 sayılı kanun içerisinde, 48. madde çerçevesinde düzenlenmiştir. Göreve iade edilen memurun maaş iadesi dilekçe örneği nasıldır diyenler bu konunu da bilmelidir.

Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği
Göreve İade Edilen Memurun Maaş İadesi Dilekçe Örneği

Memurluk İçin Engel Suçlar ve Cezalar Neler?

Devlet Memurluğu için engel olan suçlar 656 sayılı kanun 48. madde ve birinci fıkrasının A bendinde; 5. alt bendine düzenlenmiş durumdadır. Söz konusu suçlardan bazıları,

  • Rüşvet
  • Hırsızlık
  • Dolandırıcılık
  • Devletin güvenliğine karşı suçlar
  • Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar
  • Zimmet
  • İrtikâp gibidir. Farklı suçlar da yer almaktadır.

Ancak ayrıntılar için söz konusu kanunun incelenmesi tavsiye edilmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir